Andrea Tomasini

andrea

Andrea radi na području softverskog razvoja, upravljanja produktima i optimizacije procesa od 1994. godine. Jedan je od osnivača poznate tvrtke agile42 i jedno od najpoznatijih lica agilne zajednice. Trenirao je veliki broj raznolikih timova te je implementirajući razne agilne metode poput Scrum-a pomogao mnogim tvrtkama u raznim industrijama – financijskoj, telekomunikacijskoj, automobilskoj. Ima mnogo iskustva u razvoju softvera i proizvoda, poslovnoj i funkcionalnoj analizi, lean coachingu, organizacijskim promjenama, sistemskoj arhitekturi i upravljanju projektima. Kod mnogih klijenata radi kao strateški savjetnik, agilni coach i konzultant, pomažući da Scrum učinkovito zaživi u najkompleksnijim scenarijima.

Opis predavanja:  Prestanite skalirati… Započnite graditi agilnu organizaciju

Strateška prednost leži u tome da budemo ono što jesmo i radimo prave stvari u pravo vrijeme. Oni koji kopiraju što radi konkurencija stavljaju sami sebe na kraj čopora što je siguran način da izgube u toj igri. To je razlog zbog kojeg nas skaliranje u agilnom u najboljem slučaju može krivo usmjeriti, a u najgorem može prouzročiti pravu katastrofu. Kada pokušate na vlastitu organizaciju primijeniti neki postojeći model možete izgubiti ono što vas čini jedinstvenim i drugačijim. I male i velike tvrtke moraju zbog toga naučiti kako razviti svoju agilnost kako bi povećali svoje prednosti.  To zvuči jednostavno i zapravo i jest jednostavno, ali samo ako znate što tražite.

U ovom keynote govoru Andrea Tomasini predstaviti će smjernice stvaranja agilne organizacije. Pokazati će zašto prvi korak u svakoj tranziciji mora biti naučiti kako se mijenjati. Mali jeftini eksperimenti i empiričke metrike dovesti će vas do strateških ciljeva, iterativno i postepeno. Agilna tranzicija nikada ne završava, ali znate da funkcionira zbog načina života. To nam ne omogućuje samo prilagodbu uvjetima tržišta, također nam omogućuje kreiranje promjene na tržištu, pod našim uvjetima.