Radionica: Razvoj i analitika u oblaku (dvorana 6)

Predavač: Darko Benšić, Goran Kruljac, and Srećko Janjić.

Bez obzira na to vodite li ili sudjelujete u razvoju aplikacija, Bluemix i Watson Analytics predstavljaju Cloud platformu niskog rizika, visoke sigurnosti i platformu niskog troška, opskrbljenu novim mogućnostima i tehnologijama. Upoznajte se i pogledajte primjere kako jednostavno i brzo napraviti aplikacije ili analizirati podatke uz minimalni utrošak sredstava i vremena.

Prvi dio radionice će vas upoznati s tehničkim osnovama Bluemix platforme i pokazati kako razviti i implementirati jednostavne aplikacije u oblaku. Od razvoja rješenja baziranih na tradicionalnoj Javi do najnovijih trendova poput node.js i ruby-a, od integracije Twitter-a do Internet of Things rješenja, Bluemix predstavlja je inovativna platforma koja omogućuje razvoj i najluđih ideja.

Drugi dio radionice pokazat će mogućnosti i primjere korištenja Watson Analytics platforme uz interaktivnu demonstraciju. Watson Analytics je slijedeća generacija alata za analizu i istraživanje poslovnih vrijednosti. To je cloud servis sa kojim se uz pomoć kongitivnih servisa mogu istraživati podaci, predvidjeti nove događaje, interaktivno uspoređivati i uz pomoć bogatog dashboarda pratiti što se događa. Watson Analytics vizualizira vaše podatke i detektira događaje te ih povezuje koristeći napredne tehnike machine learning i text search algoritama. Dodatna vrijednost je što postavlja moguće relacije koje ljudsko oko teško može uočiti.  Sudionici će uz pomoć ove platforme odraditi samostalno analizu, te će na stvarnom primjeru moći steći osnove korištenja platforme.

Radionica će pokrivati vođeni demo, no ako želite sami isprobati navedene tehnologije donesite svoj laptop ili iskoristite neki od naših računala. Iskoristite priliku i upoznajte se s nadolazećim tehnologijama koje imaju najveći predviđeni rast u IT sektoru.