Zvonimir Križ

Untitled-1

Zvonimir Križ ima više od 16 godina iskustva u razvoju softvera u vojnom i financijskom sektoru. Zadnjih osam godina radi kao vođa tima od više od 10 developera na velikim bankovnim rješenjima za online i šaltersko poslovanje. Uz vrlo jaka developerska znanja, ima puno iskustva u vještinama timskog vođenja, koordinacije, coachinga i softverske arhitekture. Od 2009. prakticira Scrum i druge agilne developerske tehnike kao Scrum Master i Agile Coach. Kao prvi CSM u Hrvatskoj te suosnivač i predsjednik udruge Agile Croatia, vrlo je aktivan u agile zajednici.

Opis predavanja: Reakcija na promjenu „by example“

Gotovo da nećete moći pronaći osobu koja se ne bi složila da je brza i kvalitetna reakcija na promjenu vrlo važna za uspjeh u poslu. Pa ipak, postupci u praksi vrlo često ne slijede ovaj stav. Organizacije često ustraju na prvobitnoj ideji, čak i ako je jasno da se dogodila promjena koja tu ideju čini neodrživom.

Reakcija na promjenu je u samoj srži agilnog razvoja. Agilni razvoj koristi reakciju za promjenu da korisniku stvori kompetitivnu prednost.

Na ovom predavanju upoznat ćemo se sa glavnim tehnikama reakcije na promjenu koje počivaju na agilnim principima. A kako je uvijek najlakše učiti na primjerima, vidjet ćemo one pozitivne i one negativne. Učit ćemo uz pomoć zanimljivih primjera kako kvalitetna reakcija na promjenu lansira kompanije u nebo, ali i onih drugih kada je nedostatak reakcije lansirao kompanije u podrum.