Mirna Majstorović

mmajstorovic

Mirna na temelju osnovne ideje u suradnji s korisnikom osmišljava, prototipira i kodira sučelja web i mobilnih aplikacija, s ciljem da ona budu vizualno atraktivna, jednostavna za razumijevanje i ugodna za korištenje. Pritom koristi suvremene metode i tehnike za prikupljanje i analizu korisnikovih potreba, grafičke i razvojne alate za prototipiranje i prezentaciju budućih korisničkih sučelja te osigurava kvalitetnu implementaciju dizajna korisničkog sučelja u funkcionalnu aplikaciju, u skladu s web-standardima.

Tijekom 5 godina rada u području internet tehnologija bavila se razvojem proizvoda i marketingom, vizualnim dizajnom, UI/UX dizajnom, front-end i back-end developmentom, testiranjem i optimizacijom web aplikacija – na različitim domaćim i inozemnim projektima iz različitih područja, samostalno ili kao član razvojnog tima.

Lean UX  radionica

Sa sve naprednijim funkcionalnostima koje nam ubrzani razvoj web industrije omogućuje, javlja se potreba i za novim, efikasnijim i fleksibilnijim metodama dizajna i razvoja aplikacija.

Lean UX fokusira se na što brži razvoj ključne funkcionalnosti i što ranije prikupljanje dojmova korisnika kako bi se razvoj od početka usmjeravao u dobrom pravcu. Popratni materijali koji se pritom koriste (skice, mockupovi, wireframeovi, dokumentacija) služe isključivo kao alati, a ne isporuke za sebe kao što se to često zna događati, i ciljano se koriste u pojedinim fazama razvoja za pojedine dijelove aplikacije.

Na radionici ćemo rekonstruirati djelić razvojnog procesa sučelja jedne aplikacije i vidjeti s kojim se problemima potrebno suočiti, koje odluke donijeti i koje se metode pritom mogu koristiti.

Radionica je namijenjena svima koji već jesu, ili će na bilo koji način biti uključeni u razvoj softvera, od poslovne analize do konačne isporuke.